Monday, November 23, 2009

Buat Keluargaku Tercinta..

Abang sentiasa mendoakan adik-adik abang berjaya. Walaupun berjauhan abang sentiasa mengingati kalian semua penuh kerinduan. Abang sebenarnya malas nak tulis kat blog ni sebenarnya pasal keluarga. Lagipun memang keluarga tak baca. huhuhu

Bila baru ni, abang hubungi mak. Katanya, khairi ada baca dan copy gambar-gambar dalam blog ni dan tunjuk pada keluarga semua. Alamak!. Apa pun maaf juga sudah lama abang tak kirim gambar-gambar. Dulu ingat lagi abang selalu juga hantar ( Pos) gambar nak hilangkan rindu keluarga kat abang yang berjauhan dengan mak, baba, kakak, dan adik-adik semua. Mak juga kerap balas.

Kali ni maaf la abang tulis kat sini saja. Mudah-mudahan khairi bacakan dan sampaikan kat kuarga semua. Abang tersangatlah merindui. Masih teringat lagi dulu-dulu kalau abang rindukan keluarga selalu saja abang tuliskan surat. Mungkinlah dulu mahal kalau nak hubungi Malaysia. Sekarang sudah terlalu mudah dan murah saja. Walaupun murah dan mudah namun, ianya sangat berlainan menulis surat berbanding call serta sms semata. tak sama sangat-sangat.

Tinggal sekejap cerita kenangan lama-lama tu. Usah dikenang. hehe..

Semalam abang dengar cerita yang khairi sedang menempuh imtihan semester pertama di Kolej Universiti Islam Negeri Kedah (KUIN). Abang doakan moga berjaya mumtaz dunia akhirat. Juga buat kak cik yang baru saja selesai Peperiksaan Penilaian Menengah Rendah ( PMR) pun abang doakan moga berjaya mendapat 9A InsyaAllah dengan berkat. Ameen.

Kak cik yang sorang ni selalu merepek kalau abangnya tak call, tak hantar surat, tak sms..dan lain-lain. katanya, abang dah tak ingat kami ka.."?kami rindu..".

Alamak! lepaskan rasa rindu di sini pula ye. sudah-sudah. Mohon maaf la pada pembaca budiman sekalian. bak kata pepatah mak saya.

Sekali sekala,
dua kali, dua kala,
tiga kali tiga kala, hehe

3 comments:

KA_KZ_EJ November 23, 2009 at 8:05 PM  

salam ya akhi..

maaf, ana buka blog akhi pn masa ana dah sampai rumah (johor).. tp ana dah sampaikan salam pada khairi dan kluarga.. khairi on9 pn gna ana puya blog dn facebook...
apapn, selamat hari raya aidil adha....

Akhi Abdul Kadir. November 24, 2009 at 6:29 AM  

wa'alaikumsalam..ok2 syuqran. ..selamat ari raya..

ismisyakila November 27, 2009 at 5:08 AM  

:)

Salam singgah.

Happy Eid Ustaz.

  © Blogger template 'Solitude' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP